Republika Srpska
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Муџахедини формирали затворене заједнице

Go down

Муџахедини формирали затворене заједнице Empty Муџахедини формирали затворене заједнице

Порука  igor92001 Tue Nov 25, 2008 12:08 am

БАЊАЛУКА, 18. ОКТОБАР - Страни муџахедини који су добили држављанства БиХ, гдје су и остали, послије рата су формирали затворене заједнице због конзервативног начина живота у којима су и данас, наведено је у Извјештају израелског Института за антитероризам који је рађен за потребе Савјета безбједности УН.

"Чланови тих заједница су и Бошњаци, углавном некадашњи припадници јединице Ел муџахедин, који су прихватили конзервативни ислам. Заједно са натурализованим муџахединима ти Бошњаци живе у малим селима од којих су најпознатија Бочиња и Горња Маоча", пише у Извјештају, који је у посједу "Гласа Српске".

Израелски Институт наводи и да ове домаће вехабијске ћелије одбијају да поштују законе који владају у БиХ, живећи по стриктним правилима шеријата. Те заједнице имају агресиван вехабистички концепт, а њихови чланови умијешани су у различите криминалне и терористичке активности у БиХ.

Њихово присуство, наводи се, регистровано је и у близини већих градова попут Бугојна, Травника, Зенице.

У великој операцији, како је наведено, коју су на Балкану провеле тајне службе Италије у сарадњи са полицијама Хрватске и БиХ откривено је да је терористичка ћелија са сједиштем у Горњој Маочи планирала терористичке нападе по Италији у вријеме папине сахране.

У Извјештају је истакнуто да се сматра да су управо муџахедини за вријеме суђења генералу Армије БиХ Расиму Делићу у Хагу поставили Делићев видео-снимак на порталу "Ју тјуб".

"То је био њихов покушај да задрже стечена држављанства БиХ и да покажу шта им је током рата обећано", пише у Извјештају.

БиХ се у посљедњем Извјештају УН нашла на листи земаља које су повезане са Ал каидом и њеном терористичком мрежом, а као један од доказа за то послужио је и документ израелског Института.


РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
18.10.2008
igor92001
igor92001
Admin
Admin

Број порука : 209
Age : 39
Локација : Republika Srpska
Registration date : 15.09.2008

https://republikasrpska.forumsc.net

Назад на врх Go down

Назад на врх


 
Permissions in this forum:
Не можете одговорити на теме у овом форуму