Republika Srpska
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down

     Empty

  Mr. Majevica Fri Jan 09, 2009 7:11 pmU RS obeleen Dan republike
08.01.2009u 18:18 h

Vence su poloili predsednik RS Rajko Kuzmanovi, premijer Milorad Dodik, predsedavajui Predsednitva BiH Neboja Radmanovi, predsedavajui Saveta ministara BiH Nikola piri, te delegacija parlamenta RS, Borake organizacije i grada Banjaluka.
Predsednik RS Rajko Kuzmanovi rekao je novinarima da oekuje da e RS, bez obzira na globalnu ekonomsku krizu, u ovoj godini ostvariti napredak zahavljujui usvojenom razvojnom programu.

On je jo kazao da je na politikom planu potrebno sprovesti Sporazum o stabilizaciji i pridruivanju, kao i Prudski sporazum, koji su postigli lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihi i Hrvatske demokratske zajednice biH (HDZ BiH) Dragan ovi.

Prema njegovim reima, najvaniji politiki posao u ovoj godini bie ustavne reforme u BiH. Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da je RS, kao politiko-teritorijalni oblik, jedini nain opstanka na ovim prostorima, dodajui da to treba da bude jasno i buduim generacijama.

"Moj jedini cilj i tenja je kako iza sebe ostaviti republiku koja e biti bolja nego ona koju smo nasledili. Mislim da u tome uspevamo i da smo u ove dve godine vratili dostojanstvo ljudima i institucijama RS", istakao je on.

:
Povodom 9. januara, Dana republike, najvii zvaninici Republike Srpske (RS) i srpski predstavnici u zajednikim institucijama BiH danas su poloili vence na spomenik palim borcima vojske RS, spomen kosturnici na Gradskom groblju, Trgu palih boraca NOR-a i na spomenik 12 banjalukih beba.


sa http://www.vesti.rs/exit/U-RS-obelezen-Dan-republike-2.html

     Stefan
Mr. Majevica
Mr. Majevica

: 10
Registration date : 28.12.2008

http://majevica.forumakers.com

   Go down


 
Permissions in this forum: